Apajamatkat

Saaliskalat

Meritaimen

Meritaimen on kevään ja syksyn yksi halutuimmista saaliskaloista. Kalastus tapahtuu veneestä. Keväällä kalastusmatkoja järjestetään rannikon läheisyydessä sijaitsevilla mainioilla ottipaikoillamme. Syksyllä meritaimenta kalastetaan ulkomeren laidalla olevien karikkojen kupeesta joko heittämällä tai uistelemalla. Kumpanakin vuodenaikana liikumme upeissa saaristomaisemissa, joiden kokeminen antaa virtaa akkuun arjen rutiinien varalle.

Kalastuspäivän aikana oppii käyttämään erikoisia meritaimenen kalastustekniikoita, joita todella tarvitaan, jos aikoo saada koukkuunsa tämän meren torpedon. Suurimmat saaliskalat voivat painaa yli 5kg.

Paras pyyntiaika 15.4-15.6 sekä 1.10 – 30.11.

Ahven

Ahven on ehdoton suosikkikalamme, niin siiman päässä kuin merilounaalla tarjoiltunakin. Vaikka se ei niin suureksi kasvakaan, kiristää puolikiloinen kala jo kummasti siimaa puhumattakaan niistä kiloisista, joita parhailla apajillamme uiskentelee. Mukavaa ahventen kalastuksessa on se, että niitä voi pyytää ympäri vuoden, kaloja tulee, kaikilla on hauskaa ja kalastusopas hymyilee!

Ahven on myös se kala, jota kannattaa lähteä pyydystämään merten jäälakeuksille talvisaikaan. Olet varmaan kuullut merialueiden uskomattomista pilkkisaaliista. Myönnämme syyllistyneemme näiden tarinoiden syntymiseen.

Paras pyyntiaika 15.8.-15.12.

[/su_list]

   

 

Kuha

Kuha on uskomaton kala monessa suhteessa. Sen liikkeet ovat arvaamattomat, sillä yhtenä hetkenä se syö ja on jo hetken päästä syömättä. Se saattaa olla varsinainen nirppanokka vieheiden suhteen, mutta uskomme ratkoneemme monta ongelmasolmua kuhan kalastuksessa. Saaliit alkukesällä ja loppusyksyllä ovat todella runsaita kalojen koon vaihdellessa 0,8-3 kg:n välillä. Kalastus on pääasiassa jigikalastusta joko heittämällä tai sitten käyttäen uusimpia vertikaalijigausmenetelmiä. Apajamatkat on vertikaalijigauksen edelläkävijä ja meiltä löytyvät vertikaalijigaukseen suunnitellut välineet asiakaskäyttöön. Uusi tekniikka on helppo ja antaa runsaita saaliita ja ennen kaikkea isoja kuhia!

Paras pyyntiaika 10.5.-15.11.

Lohi

Merilohta pyydetään uistelemalla kesä, heinä ja elokuussa. Kalastus tapahtuu ulkomerellä, minne veneemme kiidättää teidät hetkessä. Kesällä kelit merellä ovat varsin leppoisia ja moni asiakkaamme onkin nostanut ennätyslohensa keskeltä tyyntä Suomenlahtea. Se on elämys joka kannattaa kokea. Siiman päässä käytetään sekä uistimia että täkyrakseja. Jo pelkässä kalastustekniikassa riittää ihmettelemistä ja opeteltavaa saati sitten siinä kun kymppikiloinen kala iskee kiinni! Suurimmat lohet voivat hätyytellä 20 kilon rajaa!

Paras pyyntiaika 15.6 – 31.8.

 

Hauki

Hauki on suomalaisten viehekalastajien suosikkikala. Saalisvarmuus on erittäin hyvä ja joka vuosi nousee joitakin yli kymmenkiloisia kaloja. Huippuajat kalastuksessa ovat touko-kesäkuu sekä syys-joulukuu. Jos jäät lähtevät jo maaliskuun puolella huhtikuun alussa on parin viikon jakso jolloin voidaan pyytää ennätyshaukia. Hauki kutee huhtikuun kahdella viimeisellä viikolla ja ottaa tuolloin huonosti uisimeen, minkä takia niitä emme tuolloin juurikaan pyydä. Yleensä kaloja tavoitellaan lusikkauistimia, vaappuja, spinnerbaitteja tai jerkkejä heittämällä, mutta joskus kalastamme myös hieman syvemmältä jolloin siiman päässä ovat isot kalajigit.

Paras pyyntiaika 1.4.-15.4. ja 1.5.– 15.7 sekä 1.9 – 30.11.

Siika

Alkukevään erikoisuutena tarjoamme siian ongintaa saaristossa. Aikaisin keväällä rantavedet ovat hyisen kylmiä eivätkä ne muita kaloja houkuttele, mutta siikaa ei kylmä vesi haittaa. Siikojen onginta tapahtuu joko rannalta tai veneestä ja hyviä paikkoja löytyy pitkin rannikkoa. Kalojen yleinen koko on noin 500-700 grammaa, mutta toisinaan keskikoko menee jopa yli kilon. Suurimmat onkisiiat ovat lähes kaksikiloisia.
Kalastuskausi on lyhyt. Se alkaa jäiden lähdöstä ja sisäsaaristossa kausi päättyy yleensä toukokuun puoliväliin mennessä. Ulkomeren reunassa siikaa voi tavata aina kesäkuun alkuun asti.

Paras pyyntiaika 1.4 – 10.5.

 

 

Apajamatkat.fi