Apajamatkat

Lähtöpaikat

Kalastusmatkoja järjestetään pitkin koko etelärannikkoa, pääpainon ollessa Helsingin ja Turun välisellä rannikkokaistaleella. Suosittuja lähtöpaikkoja kalamatkalle ovat Helsinki, Espoo, Porkkala, Inkoo, Tammisaari, Hanko, Bromarv, Särkisalo ja Kemiö. Heinä elokuussa kalastamme myös paljon kuhaa Hiidenvedellä ja Lohjanjärvellä. Kalastusmatka toteutetaan asiakkaan paikka- ja kalalaji toivomusten mukaan. Kun nämä toiveet yhdistetään oppaan suosituksiin, saadaan räätälöityä sopiva paikka kalastusmatkalle.

Heittokalastus on suosituin kalastusmuoto, koska siinä kalastajalla on koko ajan paljontekemistä. Heittokalastus tapahtuu veneistä ja siiman päässä käytämme uistimia, perhoja, jigejä sekä jigirakseja. Heittokalastus on erittäin monipuolista, sillä eri kalojen kalastustekniikat kuin myös käytettävät välineet vaihtelevat melkoisesti. Tarjolla on aloittelijoille sopivaa saalisvarmaa hauen kalastusta sekä osaaville kalamiehille haasteellista meritaimen tyrskykalastusta ja kaikkea siltä väliltä.

Mutta on uistelullakin hetkensä. Pitkäkin odotusaika unohtuu silmänräpäyksessä kun lohi nappaa kiinni avomerellä uitettuun uistimeen tai raksiin.Joskus myös kuhan tai meritaimenen tavoittaa paremmin uistelemalla kuin heittämällä. Päivän oikean pyyntimuodon löytämisessä on oppaalla keskeinen rooli.Kannattaa siis kysyä oppaalta mitä kalaa tulisi pyytää ja missä.

 

 

Apajamatkat.fi